Tariflerde Ara

27 Haziran 2015 Cumartesi

TRİLEÇE

  MALZEMELER

  Keki  için

  7  yumurta
  7  kaşık  şeker
  7  kaşık  un
  2  tane  kabartma tozu
  1  paket  vanilya

  Karemeli  için

  1  su  bardağı  şeker
  1  paket  krema

   Yapılışı
 
  Yumurtaları, şekerle  birlikte  beyazlaşıncaya  kadar  çırpın.  Unu  ekleyin,  kabartma  tozunu,  vanilyasını  ekleyip  yavaşca  kaşıkla  karıştırın.  Tepsiyi  yağlayın,  malzemeyi  dökün.  175  derecede  pişirin.(  Bu  ölcü  büyük  borcam  içindir )

    Kekin üzerine dökülecek sos malzemeleri
 Kekin  üzerine  dökmek  için malzememizi  hazırlayalım.
 4  su  bardağı  süt,  1  subardağı  şeker  kaynatın.
 Ocaktan  alınca  kremasını  katın. ( kekin  üzerine  soğuk  dökeceğiz )
 1 paket krema ekleyin

  Karameli  yapılışı.
  Şekerimizi  tenceremize  döküp,  ocağımıza  koyalım.( ısı  orta  olacak,  altını  kısmayın,  çok  açmayın)
  Şeker  erimeye  başlayınca  karıştırın.  Rengi  deyişince  kremamızı  dökelim,  karıştıralım.  Karemelize  olunca  ocaktan  alıp  soğumaya  bırakalım.

  Kekimiz  çıkınca  soğumaya  bırakalım.  Soğuyunca  üzerine  hazırlamış  olduğumuz  şerbeti  dökelim.
 Şerbeti  çekince  karemelini  üzerine  gezdirelim.  Bir  gece  beklerseniz  daha  güzel  oluyor.
  
 Ben  ilk  defa  yaptım  çok  güzel  oldu.

  Afiyet  olsun! 
  

  Kara dutlu kreması için
  1 su bardağı kara dutu, tencereye katın. 1 su bardağı suyu üzerine döküp kaynatın. Süzgeçten geçirin, üzerine 1 su bardağı şekeri dökün. Kaynasın, 2 yemek kaşığı nişastayı su ile ezin içine katın. Kaynamaya bırakın. 5 dakika sonra altını kapatın. Soğuyunca üzerine gezdirin.

 Hangi sosu isterseniz onu dökün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder