1 kase bulgur
1 büyük boy domates
1 tane yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI
Domatesimizi ve biberlerimizi sarımsağımızı doğrayalım, ( nasıl severseniz öyle doğrayın ). Tenceremize sıvıyağımızı koyalım, ısınınca doğradığımız malzemelerimizi katalım. Tenceremizin kapağını kapatalım. Malzemelerimiz iyice kavrulcak. Tereyağımızı ilave edelim. Kavrulan malzemelemize, bulgurumuzu katıp suyunu katalım. ( Bulgur suyu çok çeker, 1 kase bulgura 2,5 kase su katıyorum.) Tuzunu ayarlayalım, bulgur pilavı yüksek ateşte pişer. Suyunu çekmeye başladımı, altını kısın. Eğer önce altını kısarsanız, bulgur şişer. Pilavımız lezletli olmaz.
AFİYET OLSUN !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder