Tariflerde Ara

29 Temmuz 2015 Çarşamba

MISIR GEVREKLİ ÇITIR TAVUK

   MALZEMELER
  1  KL  tavuk  bonfile  ( göğüs )
  1  paket  krema
  1  tatlı  kaşığı  pul  biber
  1  tatlı  kaşığı  kara  biber
  1  tatlı  kaşığı  kimyon
  1  tatlı  kaşığı  kişniş
  1  tatlı  kaşığı  tuz
  1  tatlı  kaşığı  kekik
  2  yemek  kaşığı  hardal
  2  kase  mısır  gevreği
  1 tane yumurta 

   YAPILIŞI

  Bonfileyi  2  parmak  kalınlığında,  kesin.  Yıkayın,  suyu  iyice  süzün.  Kabın  içine  kremayı, yumurtayı ve baharatları  katıp  karıştırın. Tavukları  içine  katıp,  iyice  karıştırın. Yaklaşık  1-2  saat  buzdolabında  dinlendirin.  Mısır  gevreğini,  buzdolabı  poşetine  koyun. Örtünün  içinde,  poşeti  yerleştirin.  Üzerinden  merdaneyle,  dövün.  Tepsiye  dökün. Fırın  tepsisine  yağlı  kağıdı  serin. 
  Tavuk  parçalarını,  mısır  gevreğine  bulayıp  tepsiye  dizin.
  Fırını  200  dereceye  ayarlayıp,  fırına  verin.  Kızarınca  fırından  alın.
  
  Not;  sıcak  sıcak  güzel  oluyor.

  AFİYET  OLSUN !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder