1 KL tavuk bonfile ( göğüs )
1 paket krema
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı hardal
2 kase mısır gevreği
1 tane yumurta
1 tane yumurta
YAPILIŞI
Bonfileyi 2 parmak kalınlığında, kesin. Yıkayın, suyu iyice süzün. Kabın içine kremayı, yumurtayı ve baharatları katıp karıştırın. Tavukları içine katıp, iyice karıştırın. Yaklaşık 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Mısır gevreğini, buzdolabı poşetine koyun. Örtünün içinde, poşeti yerleştirin. Üzerinden merdaneyle, dövün. Tepsiye dökün. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
Tavuk parçalarını, mısır gevreğine bulayıp tepsiye dizin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp, fırına verin. Kızarınca fırından alın.
Not; sıcak sıcak güzel oluyor.
AFİYET OLSUN !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder