2 Kilo süt ( günlük süt olursa daha güzel oluyor )
2 Yemek kaşığı pirinç unu
2 Yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 fincan pirinç ( soğuk suyda bekletin )
1 Su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı
YAPILIŞI
Soğuk suda beklettiğimiz, pirinçleri yıkayın. Süzgeçe aldığımız pirinçi, elinizle parçalayın. 1 su bardağı suyla haşlayın. Sütümüzü ocağa koyalım. Kaynamaya bırakalım.
Haşladığımız pirinçleri süzün. Kaynayan sütün içine, pirinçimizi katalım. 10 dakika pişirelim. Şekerimizi katalım, karıştıralım biraz kaynasın. Derin bir kabın içine nişastayı, pirinç unu'nu, yumurta sarısını, vanilyayı 1 bardak süt ile açalım. İçinde hiç tortu kalmasın. Kaynayan sütümüzden biraz alıp nişastalı malzeye katın. Karıştırın yumurtamız kesilmesin. Ocağın altını iyice kısın, çırptığımız malzemeyi karıştırarak tenceremize katın. 10 dakika daha kaynatın ( kaynayınca altı kısılacak )
Fırın kaplarımıza paylaştıralım. Tepsinin altına su katalım. ( 1 su bardağı yeterlidir.)
150 derecede fırının sadece üst tarafını yakın. ( ızgarasını )
Üzeri kızarınca fırından alın. Çok çabuk kızarıyor, dikkat edin.
Bu verdiğim ölçüden 6 güveç, 10 tanede kase oldu.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder