Tariflerde Ara

29 Temmuz 2015 Çarşamba

FIRINDA SÜTLAÇ

   MALZEMELER

 2  Kilo  süt  ( günlük  süt  olursa  daha  güzel  oluyor )
 2  Yemek  kaşığı  pirinç  unu
 2  Yemek  kaşığı  nişasta
 1  yumurta  sarısı
 1  paket  vanilin
 1  fincan  pirinç ( soğuk  suyda  bekletin )
 1  Su  bardağı  şeker  + 2  yemek  kaşığı
  
  YAPILIŞI

  Soğuk  suda  beklettiğimiz,  pirinçleri  yıkayın.  Süzgeçe  aldığımız  pirinçi,  elinizle  parçalayın. 1  su  bardağı  suyla  haşlayın.  Sütümüzü  ocağa  koyalım.  Kaynamaya  bırakalım.  
  Haşladığımız  pirinçleri  süzün.  Kaynayan  sütün  içine,  pirinçimizi  katalım.  10  dakika  pişirelim.  Şekerimizi  katalım,  karıştıralım  biraz  kaynasın.  Derin  bir  kabın  içine  nişastayı,  pirinç  unu'nu,  yumurta  sarısını,  vanilyayı  1  bardak süt  ile  açalım. İçinde  hiç  tortu  kalmasın.  Kaynayan  sütümüzden  biraz  alıp  nişastalı  malzeye  katın. Karıştırın  yumurtamız  kesilmesin.  Ocağın  altını  iyice  kısın,  çırptığımız  malzemeyi  karıştırarak  tenceremize  katın.  10  dakika  daha  kaynatın  ( kaynayınca  altı  kısılacak )
   
  Fırın  kaplarımıza  paylaştıralım.  Tepsinin  altına  su  katalım. ( 1  su  bardağı  yeterlidir.)
 150  derecede  fırının  sadece  üst  tarafını  yakın. ( ızgarasını )
 Üzeri  kızarınca  fırından  alın.  Çok  çabuk  kızarıyor,  dikkat  edin.
  Bu  verdiğim  ölçüden  6  güveç, 10  tanede  kase  oldu.

  AFİYET  OLSUN!

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder