20 Kilo domates (ankon)
5 Kilo salçalık kırmızı biber
Yeterince tuz
Konserve kavanozu
Konserve kavanozu kapakları ( ilk defa kullanılcak )
YAPILIŞI
Ben çok yaptım, siz isterseniz daha az yapabilirsiniz. Derin bir tencerede pişirelim, etrafa sıçramasın. Domatesleri, biberleri iyice yıkayalım. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Tencerenin dibine su katın, biberler yapışmasın. ( yoksa malzeme dibinde yapışıp yanar ) önce biberi iri parçalar halinde doğrayın. Üzerine domatesleri doğrayın. Kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın.
Arasıra karıştırın, domateslerin kabukları çıkıncaya kadar kaynatın. El blendırıyla püre haline getirin. Tuzunu ilave edin, kaynamaya bırakın. Sosumuz koyulaşıncaya kadar, kaynamaya devam.
Arasıra karıştırın, koyulunca altını kapatın.
Kavanozlarımızı, önceden yıkayın ( kuru olacak ) . Kapaklarımızın üzerine çıkacak kadar su katıp kaynatın. ( kapaklar sıcak olacak )
Sosumuzu kavanozlara katalım. Kavanozun kenarını peçeteyle temizleyip, kapağımızıda kurulayıp kapatalım. Kavanozlarımızı ters çevirelim. Kavonazlarımızın üzerine kalın örtü örtelim. 24 saat hiç açmayalım.
Birgün sonra kapakları kontrol edelim. Kapak tutmassa ortasına basınca ses gelir. Yeni kapak kullanırsak sorun olmaz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder