Tariflerde Ara

23 Ağustos 2015 Pazar

KIŞLIK DOMATES SOSU YAPIMI

   MALZEMELER
  
  20   Kilo  domates  (ankon)
   5   Kilo  salçalık  kırmızı  biber
   Yeterince  tuz
   Konserve  kavanozu
   Konserve  kavanozu  kapakları  ( ilk  defa  kullanılcak )

    YAPILIŞI

   Ben  çok  yaptım,  siz  isterseniz  daha  az  yapabilirsiniz.  Derin  bir  tencerede  pişirelim,  etrafa  sıçramasın.  Domatesleri,  biberleri  iyice  yıkayalım.  Biberlerin  çekirdeklerini  çıkarın.  Tencerenin  dibine  su  katın,  biberler  yapışmasın. ( yoksa  malzeme  dibinde  yapışıp  yanar )  önce  biberi  iri  parçalar  halinde  doğrayın.  Üzerine  domatesleri  doğrayın.  Kapağını  kapatıp,  kaynamaya  bırakın.
   
   Arasıra  karıştırın,  domateslerin  kabukları  çıkıncaya  kadar  kaynatın.  El  blendırıyla  püre  haline  getirin.  Tuzunu  ilave  edin,  kaynamaya  bırakın.  Sosumuz  koyulaşıncaya  kadar,  kaynamaya  devam.  
Arasıra  karıştırın,  koyulunca  altını  kapatın.

   Kavanozlarımızı,  önceden  yıkayın ( kuru  olacak ) .  Kapaklarımızın  üzerine  çıkacak  kadar  su  katıp kaynatın. ( kapaklar  sıcak  olacak )

   Sosumuzu  kavanozlara  katalım.  Kavanozun  kenarını  peçeteyle  temizleyip, kapağımızıda  kurulayıp  kapatalım.  Kavanozlarımızı  ters  çevirelim.  Kavonazlarımızın  üzerine  kalın  örtü  örtelim.  24  saat  hiç açmayalım. 
   
   Birgün  sonra  kapakları  kontrol  edelim.  Kapak  tutmassa  ortasına  basınca  ses  gelir.  Yeni  kapak kullanırsak  sorun  olmaz.
  
    AFİYET  OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder