Tariflerde Ara

10 Aralık 2015 Perşembe

CEVİZLİ ÇÖREK

MALZEMELER
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ 
3 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (birisinin sarısını üzerine ayırın)
1 paket kuru maya ( yaş maya yarım paket )
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı 
Aldığı kadar un 
Üzeri için susam

ARA MALZEMELER

Arasına sürmek için yumuşak tereyağı 4 yemek kaşığı 
1 su bardağı döğülmüş ceviz

YAPILIŞI 

Bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabına alın. İyice karıştırın, mayayı ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave edin.
Elinizi hamur bıraktığı zaman un yeterlidir. Yumuşak bir hamur olacak. 

Yumurta büyüklüğünde beze yapın.Yaklaşık 10 dakika dinlensin.
Az un serpilmiş tezgahta, hamuru açın. İçine 1 çay kaşığı yumuşak tereyağı sürün,katlayın üzerinede sürün bohça gibi katlayın. Hepsini aynı şekilde katlayıp, kenara bırakın. 

İlk yaptığımızı alıp açın. İçine yağlayın ceviz serpin, rulo yapın. Kendi etrafında döndürün. Tepsiye dizin. 
Üzerine yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, karıştırıp sürün susam serpin.
180 derecelik fırına verin.

Not: Tepside beklerse yumuşak çörek olur.
        Hemen fırına verince kıyır kıyır olur.
 Ben hemen fırına veriyorum.

AFİYET BAL OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder