1 Kilo lahana ( turşuluk)
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çaybardağı sıvı yağ
1 baş soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası (yada domates sosu )
Tuz, pulbiber
Varsa kurubiber
YAPILIŞI
Lahanayı, irice doğrayıp yıkayın. Tencereye sıvı yağı katın, soğanı kavurun. Salçayı ilave edip, kavuralım. Lahanayı da ekleyi karıştırıp soteleyin. Suyunu ilave edin, bulguru ve noutu ekleyin. Tereyağı ve kuru biberi ilave edip kapağını kapatın, yemeği pişmeye bırakılır. Çok sulu olmayacak, yemek pişince altını açın 5 dakika hızlıca pişsin. Yemek özleşsin yoksa suyu ayrı tanesi ayrı olur.
Bizim oralarda kapuskaya (galle) denir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder