1 kilo taze karnabahar ( üzeri beyaz olacak, sıkı karna bahar güzeldir)
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 subardağı un
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın. Yıkayın tencereye alın,tuzunu katıp haşlayın. Çok haşlamayın,bir taşım haşlayıp altını kapatın.
Yumurtayı,yoğurtumuzu,tuzunu,kabartmatozunu katıp çırpın. Unu ilave edin,karıştırın çok cıvık olmayacak. Koyu olursa yoğurtla açın. Çıvık olursa un ilave edin.
Soğuyan karnabaharları sosa bulayın, ısınmış olan yağımıza katın kızartın. Peçete serdiğimiz tabağa alın.Yoğurtla servis edin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder