Tariflerde Ara

22 Mayıs 2016 Pazar

ÇEMEN

MALZEMELERİ

1 kase domates salçası
1 kase biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı kurunane
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş
1 subardağı döğülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı isot
4-5 diş sarımsak

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri derin bir kaba alın. Hepsini iyice karıştırın, tuzunu ve acısını ayarlayın. Salça tuzlu olduğu için, tuzu en son katın. En güzel deneme ekmeğe sürüp yiyin. O zaman tadı anlaşılır. Bir gün sonra yenirse daha güzel olur.

Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder