Tariflerde Ara

26 Mayıs 2016 Perşembe

TURUNÇ REÇELİ

 YAPILIŞI

Turunçları iyice yıkayın. Dış kabuğunu rendenin ince yeri ile rendeleyin. Dilimlere ayırın, kabuğun içini kazıyın.( beyaz yerini)   Temiz iğne iplikle dizin. 1 metre olsun, şekeri ayarlaması için.

Turunçları haşlayın, çok fazla haşlamayın. Suyunu süzün, soğuk suya katın.
4 gün suyunu değiştirin. Tencereye katın üzerine şekerini dökün. Bir gece beklesin.
1 metre turunç dizisi için, 500 gr şeker .
1 su bardağı su katı. 3-4 tane ıtır yaprağı atıyorum kokusu güzel oluyor.

Kaynamaya bırakın. Turunçlar parlayacak o zaman kıvamını kontrol edin. Ben şerbetinden alıp buzdolabına koyuyorum. Kıvamı iyi ise 2-3 tane limon tuzu katıp karıştırıyorum.  Altını kapatıp ılımaya bırakıyorum.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder