Tariflerde Ara

12 Haziran 2016 Pazar

REVANİ

 MALZEMELER

Büyük borcam tepsi için.
 
1. Su bardağı ayçiçek yağı
1. Su bardağı yoğurt
1. Su bardağı şeker
1,5. Su bardağı un
2,5. Su bardağı irmik
5. Tane yumurta ( büyük boy )
Kabartma tozu, vanilya, 1 çay kaşığı soda (karbonat)
1 tatlı kaşığı limon suyu.

ŞERBETİ İÇİN MALZEMELR

4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su ( suyu önceden kaynatın) şerbet parlak oluyor.
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Bütün malzemeler önceden buzdolabından çıkarın. Acele olursa, çırpma kabını sıcak suya oturtun.

Yumutayı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.(10 dakika el mikseri ile)
Yoğurtu, sıvı yağı ekleyin. Bir karıştırı, irmik ve unu ekleyin. Üzerine kabartma tozu, vanilin, karbonatı ekleyip üzerine limon suyunu dökün. Karıştırın , tepsiyi yağlayın (tabanını ) yanlarına sürmeyin kabarmaz.
Tepsimize dökün. 175 derecede  pişirin.  İyice kızarsın, borcamın altı sor kızarır. Üzerine folyo koyun altı iyice kızarsın.

ŞERBETİ YAPILIŞI

Şerbeti önce yapın.

Şekeri ve kaynamış suyumuzu katalım.10 dakika kaynatın, üzerine limon suyunu dökün altını kapatın. Soğumaya bırakın.
Revani ılık şerbet soğuk olacak. Şerbetini dökünce, fırının içine koyun orada iyice çeksin. Tabiki fırın kapalı olacak!!!!!!!.

Afiyet olsun...

Not bu tarif 30 yıllık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder