1 kilo çilek ( temizlenmiş, yıkanmış, suyu süzülmüş olacak.)
1 kilo +1 küçük kase şeker.
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
YAPILIŞI
Çilelleri, tencereye koyun, üzerine şekeri dökün.
Bir gece serin biryerde bekletin.
Ateşe koyun, kaynamaya başlayınca üzerinin köpüklerini alın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı koyun. Reçelimiz hem parlak, hem de köpüğü az oluyor.
Reçelimizin köpüğü bitince, limon tuzunu koyun. Bir karıştırın altını kapatın.
Reçelimizi köpük köpük olunca tamamdır. (Yaklaşık 15 dakika yeterlidir.)
Erken kapamızın nedeni güneşte koyulaşacak.
Geniş bir tepsiye alın, güneşe koyun.
Yaklaşık 2 günde koyulaşıyor.(üzerine tülbent bağlayın)
Rengi çok güzel oluyor. Şekerlenmiyor, deneyin göreceksiniz.
Afiyet olsun!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder