300gr kıyma
Lahana
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 domates rendelenmiş
2 yemek kaşığı salça,biber ve domates karışık
2 diş sarımsak
2 büyük baş soğan
Maydanoz, nane
Karabiber, pulbiber,sumak,kişniş(toz),reyhan
YAPILIŞI
Lahanamızı yaprak yaprak ayıralım. Yıkayalım, kaynamış suya tuz atıp lahanaları basalım. Çok haşlamayın, çıkarınca soğuk suya koyalım.
İçini yapalım, soğanımızı rendeliyelim. Domatesi rendeleyelim. Kıymamızı katalım. Pirinçleri sıcak tuzlu suya ıslayalım. İyice yıkayıp süzelim, malzemelerin içine katalım. Baharatları, salçaları, maydanozu,sıvı yağı katalım, karıştıralım.
Lahanaları keselim, malzememizi katıp saralım. Tencerenin tabanına lahananın sert yerlerini yerleştirin. Dibi tutmasın.
Tereyağımızı eritelim pulbiber katalım, sarmamızın üzerine gezdirelim. Suyunu ayarlıyalım, üzerine tabak yerleştireli. Pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder