1 paket aşurelik buğday ( Akşamdan iyice yıkanacak. Büyük tencereye alın bol su dökün 20 dakika pişirin. Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini iyice örtün. Sabaha kadar çiçek gibi açar buğdaylar.)
10 su bardağı şeker.
400gr kayısı
400 gr badem çiğ ( bir taşım kaynat süz, kabuklarını soy.)
400 gr sarı üzüm
2 subardağı haşlanmış nohut
2 çubuk tarçın
1 elma 10 tane karanfil, elmaya batır karanfilleri
Bir fiske tuz
YAPILIŞı
Akşamdan haşladığımız buğdayın üzeri açıp ocağa alın.
Yeterince suyu yoksa sıcak su ilave edin. Kaynamaya bırakın. Arada karıştırın yoksa dibi tutar.
Nohutları ilave edin.
Yaklaşık yarım saat kaynatın.
Üzüm ve kayısıları birtaşım kaynatın süzün. Tencereye ilave edin.
Yarım saat daha kaynası kısık ayarda. Sıcak suyunuz eksik olmasın, suyu az gelirse ilave edersiniz.
Şekerini katmadan önce karanfilli elmamızı ve tarçın çubuklarımızı içinden çıkaralım. Aşüremiz kararmasın.
Kıvama geler aşüremize şekerimizi ilave edin.
Bana göre yeterli şekeri. İsterseni ilave edersiniz. Ama tadına bakın, tabağa alın soğusun öyle bakın.
Soyulmuş bademleri ilave edin 15- 20 dakikadaha kaynasın altını kapatın.
Not: pişirdiğimiz aşuremizin üzerini örtün iyice 30 dakika. Dinlensin, servisten önce farkını göreceksiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder