Tariflerde Ara

27 Ağustos 2016 Cumartesi

TİRAMİSU

MALZEMELERİ

2 paket kedidili bisküvi 
1 subardağı sıcak su
1 subardağı sıcak süt
2 yemek kaşığı şeker

Kreması için malzemeler

200 gr lable peyniri
200 gr krema
2 paket kremşanti
2 yemek kaşığı pudraşekeri
Üzeri için kakao 

YAPILIŞI

Sıcak su ve sütü bir kaba alın, şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırın.
Diğer taraftan kremayı, lableyi, kremşantiyi ve pudra şekerini iyice çırpın. Koyulaşınca bırakın.
Kedillerini sıvı karışıma batırın,tepsiye dizin. (Altına streçfilim sererseniz daha kolay aktarırsınız)
Ben borcama yaptım. İlk sıra bitince kremanın yarısını yayın. İkinci sırayada biskivileri yerleştirin. Üzerine kremayı yayın. Buzdolabına kaldırın, yaklaşık 3-4 saat dinlensin. 

Servisten önce kakaoyu üzerine eleyin.

Afiyet olsun..

26 Ağustos 2016 Cuma

BERLİNE

 2 yumurta
100gr erimiş tereyağı (2 yemek kaşığı )
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (ılık olacak)
Yarım su bardağı su ( ılık su )
6-6,5 su bardağı un ( kontrollü olarak ilave edin)
Kızartmak için ayçiçek yağı.
İçine koymak için marmelat,ben ergen reçeli kullandım.
Üzerine pudra şekeri.
YAPILIŞI

Sütü,suyu, şekeri, tuzu, tereyağını kaba koyun. Mayayı ilave edin karıştırın.
İyice karıştırın, yumurtayı ilave edip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyin, yumuşak bir hamur olacak. İyice yoğurun, üzerini kapatın mayalanmaya bırakın. Sıcak ortamda yaklaşık 1 saat yeter. Hamur iki katına çıkacak.

YAPILIŞI

Hamuru ikiye bölün, un serpin hamuru yuvarlayın. 
Merdaneyle açın, yarım santim kalınlığında olacak. Su bardağı ile kesin. Temiz bezin üzerine alın.
Hepsini bitirin, üzerini örtün. Yaklaşık 1 saat kalsın.
Yağı tencereye alın, orta ateşte ısıtın. (Yüksek olmasın içi çekmez )
Beklemiş hamurları birer birer yağa salın kızartın.
Tepsiye peçete serin, fazla yağı çeksin.

Kızarmış hamurlarımızın içine, reçel koyun. 
Üzerine pudra şekeriserpin.
Nefis oluyor, afiyet olsun.


18 Ağustos 2016 Perşembe

KURABİYELİ ÇİZ KEK

MALZEMELER

Alt tabanı için

100gr bitter çıkolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un 
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Yarım çay bardağı şeker

Yapılışı

Tereyağını ve çıkolatayı bir kaba alın. İçi su dolu bir kabın üzerine oturtun. Eritin, altı kaynayınca eriyecektir.

Şekeri ve yumurtayı çırpın. İçine erittiğimiz ılımış çıkolatayı içine katın. Karıştırın, unu ve kabartma tozunu katın. Karıştırın, kalıbın içine yağlı kağıt serin. Üzerine malzemeyi dökün, fırını 170 derecede ısıtın. Isınmış fırına verin 10 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın.

ÜZERİ İÇİN MALZEMELERİ 

600 gr lable peyniri
1 küçük paket krema
4 yumurta
2 yemek kaşığı dolu un
2 yemek kaşığı dolu nişasta
1 subardağı şeker
Vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Lable peyniri ve kremayı kaba alın. Üzerine şekeri dökün, çırpın. Sonra yumurtaları teker teker kırın çırpın. Sonra unu ve nişastayı katın. Vanilyayı ve limon suyunu, ilave edin. Hepsini karıştırıp, pişirdiğimiz kurabiyemizin üzerine dökün. 170 dereceye ayarlayın, pastamızı su dolu tepsiye yerleştirin. Fırına verin, yaklaşık 1 saat da pişiyor. Üzeri kızarmıyacak, hafif kızaracak. Piştikten sonra fırının kapağına bir kaşık sapı ile aralayın. Yaklaşık 1 saat kalacak. Sonra dışarıda ılığınca, buzdolabında yaklaşık 3-4 saat soğusun. 

ÜZERİNİN SOSU 

1 paket bitter çıkolata
Yarım paket krema

Kremayı ocağın üzerine koyun, ısınınca altını kapatın. Bitter çıkolatayı içine katın, karıştırın. Eriyince,pastanın üzerine dökün.
Çıkolatayı artırabilirsiniz, kremayıda aynı oranda artırın.

Çok güzel bir çiz kek oluyor.
Afiyet olsun...



17 Ağustos 2016 Çarşamba

PATATES KAVURMASI

1 kilo patates
2 adet soğan
2 kaşık tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber

YAPILIŞI

Patatesi haşlayın,kabuklarını soyun. Diğer tarafta, tencereyi ocağa koyun. Sıvı yağı katın. Soğanları irice doğrayın,tencereye bırakın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 

Soyulmuş patatesi çatalla ezin. Kavrulan soğanların içine katın. Tereyağını, tuzunu katın. Kavurmaya devam edin, arasıra karıştırın dibi tutmasın. Kontrol edip yemeğin altını kapatın.
Karabiber ilave edip servis yapın.

Bu yemek bizim hüyüklü kasabasının, afiyet olsun.
Herkezin beğeneceği bir yemek.



27 Temmuz 2016 Çarşamba

ERİK KONSERVESİ

 MALZEMELERi

Erik ve şeker

YAPILIŞI

Erikleri güzelce yıkayıp süzmeye bırakın. 
Tencereye koyun, üzerini suyunu katın. Üzerini biraz geçsin. Ben 4 kilo eriğe 3,5 su bardağı şeker kattım. Kaynamaya bırakın, şekerini hemen katmamızın sebebi eriğin dağılması. 
Çok kaynatamıyoruz, erik dağılmaya başlayınca altını kapatın.

Konserve kavanozlarını güzelce yıkayın. Kapakları kaynatın, eriğimiz pişerken. Çünkü sıcak sıcak kapakları kapatacağız.

Eriğimizi konserve kavanozuna katalım sıcak sıcak. Ama dikkatli olun, bir parmak eksik olsun. Kavanozun kenarını silin, kuru peçeteyle. Sıcak kapaklarımızıda kurulayıp, sıkıca kapatalım. Kavanozu ters çevirin, üzerini örtün. Sabahleyin kapakları kontrol edin. Tutmuşsa tamamdır. Tutmamışsa üzerine bastırınca geri gelir.

Aynı şekilde vişneleri de yapabilirsiniz. Şekerini siz ayarlayın.

Kışın çok güzel oluyor.

Afiyet olsun.



15 Temmuz 2016 Cuma

ATOM KURABİYE

MALZEMELERİ

200  gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (sarısı içine)
1 çay kaşığı karbonat ( üzerine 2-3 damla limon sıkın )
Aldığı kadar un ( eliniz hamuru bıraktımı tamamdır)

İÇİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 orta boy elma ( rendelenmiş )
6 tane incir ( ince doğranmış )
6 kayısı ( incedoğranmış )
Biraz üzüm
Ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın 
Yarım çay bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN 

Yumurta akı 
Fındık kırığı

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini un hariç hepsini iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Eliniz hamuru bırakınca un tamamdır. Biraz buzdolabına kaldırın. Antalya sıcak olunca malzemeyi içine koyarken zorlandım. 

Hamurunu kızım yaptı.

İçini hazırlayalım, bütün malzemeleri tarif ettiğim. Hepsini karıştırın. Tarçını,şekeri, cevizi ilave edin karıştırın. Tarifte şeker 1 çay bardağı, biraz tatlı oldu yarım ölçü yeterli bence.

Yaptığımız hamurdan biraz alın. Elinizle inceltin içine malzemeden koyup kapatın. Önce yumurta akına 
Sonra fındığa batırıp tepsiye dizin.

170 derecede pişirin. ( ben hep alt üst yakarım fırını )

NEFİS BİR KURABİYE OLUYOR AFİYET OLSUN....

28 Haziran 2016 Salı

SEBZELİ TAVUK

 MALZEMELER

1 adet haşlanmış tavuk ( küçük parçalara ayrılmış )
2 adet domates ( kabukları soyulmuş ,küçük doğranmış olacak)
2 adet biber ( ince doğranmış olacak)
2 adet soğan ( ince doğranmış olacak )
2 kaşık tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Pulbiber, karabiber,kişniş, kimyon, toz kırmızı biber.
Kaşar rendesi (istediğiniz kadar )
Yeterince tuz.
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası

YAPILIŞI

Haşlanmış tavukları, borcama dizin.
Sıvı yağı tavaya koyun,soğanları soteleyin,sarımsağıda ilave edelim, biberleri ilave edin onlarıda çevirin. 1 yenek kaşığı salçayı ekleyin, domatesleri ekleyin iyice kavurun. Baharatları ekleyin, tavuk suyunu üzerine dökün bir taşım kaynasın.

Kaynayan malzemeyi, tavukların üzerine gezdirin. Kaşarıda üzerine serpin, fırına verin.180 derecede pişirin. Zaten bütün malzemeler pişmiş olduğu, çabuk pişer.

Deyişik bir lezzet oluyor, tavuk hafif oluyor. Pilavla servis edin.

AFİYET OLSUN...